Deveto mjesto na Croatia reliju

Prošlog vikenda održan je 44. Croatia rally. Pobjednik je mađarski vozač David Botka ispred sunarodnjaka Krisztiana Hadika i Slovenca Roka Turka. Najbolje plasirani Hrvati bili su Šebalj i Golub sa Hyundaijem i20 R5 na devetom mjestu ukupnog poredka. Njihov zaostatak nije bio velik, no problemi sa postavkama automobila udaljili su ih od ozbiljnijeg rezultata.
 
Juraj Šebalj: 
Nisam zadovoljan rezultatom. Kroz čitavo natjecanje sam pokušavao namjestiti tvrdoću amortizera. To sam uspio tek pred kraj natjecanja. Automobil je u nekim segmentima bio previše tvrd i nisam imao sto-postotnu kontrolu. Moje neiskustvo u vožnji R5 automobila izašlo je na površinu i potrebno je još rada kako bih dotjerao i sebe i postavke automobila na potrebnu razinu. Napravljene kilometre sam ipak dobro iskoristio i siguran sam de ćemo u Poreču na posljednjem reliju sezone ići pravim tempom. 
 
Karlo Golub: 
Trkaći ovjes nije lako namjestiti. Ima mnogo točaka podešavanja. Iako se na početku natjecanja činilo da je sve u redu, Jura nije imao potrebno samopouzdanje i odlučili smo ne ići glavom kroz zid. Detektirali smo probleme, koje ćemo u narednih nekoliko dana riješiti u suradnji sa našim timom Friuli motor. Kroz kompletno natjecanje naš i20 R5 je radio odlično. Prvi dan smo imali manje probleme sa blokiranjem papučicom gasa, no to smo brzo otklonili. 

Sponzori