Dobar start u Poreču.

Posljednji rally sezone doveo je na start 43 posade iz nekoliko zemalja. Iako je prvenstvo već odlučeno, Juraj Šebalj i Karlo Golub nastupaju sa Hyundaijem i20 R5 u Poreču. Na startnoj listi nema prevelike konkurencije, no trasu od 100 km brzinaca treba uzeti ozbiljno. Nakon prva tri brzinska ispita Šebalj i Golub vode ispred Szilagya za dvadesetak sekundi. 

 
Juraj Šebalj:
Žao mi je što nema veće konkurencije u Poreču. Szilagy je brz, no Hyundai je mnogo brži od njegovog Mitsubishija. Utrku ćemo svakako iskoristiti kako bismo probali različita podešavanja. Brzinski ispiti su jednaki kao i prošle godine. Iako se ovaj rally vozi na istom području kao i Croatia, brzinci su različiti, kraći su i nešto širi. Sutra nas čeka mnogo posla na automobilu i stazi. i20 je još nov i mnogo radimo na sitnim podešavanjima. 
 
Karlo Golub. 
Veselim se sutrašnjem danu. Danas je za nas bilo dobro i sve ide prema planu. Sutra vozimo dobro znane brzinske ispite sa dobrim gripom i mnogo haklova. Na ovakvom tipu brzinaca ima mjesta za klizanje sa automobilom, što Juri svakako odgovara. 
 

Sponzori